(PAF: PROGRAMA D'ACOMPANYAMENT FAMILIAR)
Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de zero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.
La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...
Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.
Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.
Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.
La meva pròpia experiència personal com a adoptada m'ha ensenyat la importància de comptar amb un sistema de suport sòlid durant aquest viatge. Sovint, buscar ajuda externa pot marcar una gran diferència en el procés d'acceptació i creixement personal.
A qui va dirigit
Dirigit a famílies adoptives en procés d'adopció o amb fills adoptats menors de 12 anys.
Per a les famílies que es troben en les primeres etapes de l'adopció o que tenen fills petits adoptats, aquest grup proporcionarà un espai per compartir inquietuds, celebrar èxits i rebre orientació sobre els aspectes pràctics i emocionals de l'adopció en aquesta etapa de la vida.
Objectius i beneficis
Metodologia i estructura
Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.
La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.
A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.
Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...
Un espai perquè les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.
DATES I HORARIS:
Una trobada quinzenal.
Dimarts al vespre de 18:00 a 19:30 h (Hora Espanyola)
Dimarts 10 de setembre de 2024
Dimarts 8 d'octubre de 2024
Dimarts 22 d'octubre de 2024
Dimarts 5 de novembre de 2024
Dimarts 19 de novembre de 2024
Dimarts 3 de desembre de 2024
Dimarts 17 de desembre de 2024
LLOC:
Online
INVERSIÓ:
Activitat Gratuïta!
*es requereix inscripció prèvia a través del formulari
CARME TUSET PADRÓ
Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.
LYDIA FREIXES
Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia Positiva a la UB. Tècnica en Programació Neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH. He viscut l'adopció en primera persona.
Contacte:
Telèfon/WhatsApp (BCN / GIR):
+34 625 16 82 65
Barcelona:
C/ Vallirana, 42
Local 08006
Girona:
C/ Nou, 18 pral. 1ª, 17001